2013-06-28 KW - Twaalfde editie Izegem Koers lonkt alweer op donderdag 5 september “Het is en blijft een volksfeest”

Het bestuur van Izegem Koers met v.l.n.r. Didier Vandeputte, Steven Billiet, Frank Duhamel, Norbert Vandommele, Patrick Vandewatere, Marc Vanlerberghe, Stephan Christiaens, Raf Desal, Yves Vierstraete, Steven Leeman en Jacques Vanacker. (Foto Frank)

IZEGEM – Nog een 70-tal dagen scheiden ons van de twaalfde editie van Izegem Koers. Alhoewel het in deze barre economische tijden almaar moeilijker wordt om het budget rond te krijgen, kan Izegem Koers verder rekenen op een hele groep trouwe sponsors. Dat beaamt ook penningmeester Marc Vanlerberghe.

DOOR PATRICK VANDEWATERE

Ieder jaar weer moet elk bestuurslid de hort op naar de trouwe sponsors en probeert hij of zij ook enkele nieuwe binnen te halen. En ieder jaar weer is het pas tegen de deadline dat alles binnen is”, vertrouw Marc Vanlerberghe ons toe. “Ook dit

jaar zal dat weer het geval zijn, maar ik heb er opnieuw een goed oog in. Wat de zoektocht naar sponsoring betreft zijn we misschien wat laat in gang geschoten, maar ik heb het gevoel dat iedereen van het bestuur er volledig voor gaat.”

Ook voorzitter Frank Duhamel is best trots op zijn bestuur. “Toen Johnny Porteman onverwacht een stap opzij zette, die toch

een van de boegbeelden was bij de start van Izegem koers, nu al twaalf jaar geleden, zijn we niet bij de pakken blijven zitten. Enkele vernieuwingen in de organisatie waren al enkele jaren aan de orde en daar zijn we nu op ingegaan”.

“De drive zit er bij ieder bestuurslid duidelijk nog in. We willen Izegem Koers ook de volgende jaren nog verder zien groeien. Eén zaak verandert echter niet. Izegem Koers is en blijft een volksfeest, waarin iedereen zijn gading vindt. Van de hoofdsponsor tot de kleinere sponsor en van de supersupporter tot de toeschouwer, iedereen moet tevreden zijn. Om aan de verwachtingen nog meer te voldoen, zijn er dit jaar dan ook wat vernieuwingen.”

VIP-lunch en rennersdorp

“Daar waar we vroeger altijd voor een feestzaal opteerden om de VIP-lunch te serveren, kiezen we nu voor zaal ISO”, gaat

Frank verder. “De laatste jaren werd het steeds moeilijker om alle genodigden op een ruime en gezellige manier te laten tafelen. We waren heel tevreden met de feestzalen Ter Maerel en Oud Gemeentehuis, maar de ruimte werd te klein. Met Bruno Lambert trokken we iemand aan die natuurlijk op dat vlak wel van wanten weet en we beloven de genodigden dan ook een schitterende dag.”

“HELEMAAL NIEUW IS OOK HET RENNERSDORP DAT ROND DE LEEST ZAL OPGETROKKEN WORDEN”

“Volledig nieuw is ook het rennersdorp dat zich rond De Leest zal bevinden. Onze pren persverantwoordelijke Patrick Vandewatere zal hier alles in goede banen leiden. Het is een compleet nieuwe uitdaging, maar ik ben zeker dat het zowel voor de genodigden als voor iedere wielerliefhebber, die gratis het rennersdorp kan bezoeken, een voltreffer wordt. Daarnaast zullen ook de belangrijkste ploegen en renners aan de hand van enkele interviews in zaal ISO voorgesteld worden.”

“We moesten ook nog op zoek naar een nieuwe verantwoordelijke van het VIP-dorp aan de aankomst. Medesecretaris Vincent

Guillemyn zal deze taak op zich nemen.

Aan renners geen gebrek

“Eigenlijk zouden we met al die randanimatie bijna vergeten dat het om een wielerwedstrijd gaat”, besluit Frank. “Gelukkig

hebben we hiervoor Christ Sabbe die opnieuw al druk bezig is met de nodige contracten voor de ploegen en renners samen te

krijgen.” En omdat nu eenmaal de renners toch het allerbelangrijkste zijn, geven we Christ het laatste woord. “Naar effectief ondertekende contracten is het zoals gewoonlijk nog wat koffiedik kijken”, laat Christ eerlijk weten. “Maar ik heb er vertrouwen in. Heel wat ploegen lieten al hun interesse blijken. Natuurlijk zullen zo goed als alle Belgische continentale en procontinentale ploegen aanwezig zijn, maar daarnaast is er ook opnieuw heel wat buitenlandse interesse”.

“Vooral de ploeg van en met Ciolek, toch winnaar van Milaan-San Remo, zouden we maar al te graag naar Izegem halen. Ook wordt het nog afwachten of het al dan niet doorgaan van de Grote Prijs Rik Vansteenberghe een invloed zal hebben. Maar in ieder geval zal het aan renners niet ontbreken”, besluit Christ Sabbe optimistisch.