2013-08-30 KW - Veiligheid primeert op Izegem Koers "17 politiemensen aanwezig"

Commissaris Jan Devaere voor de Izegemse politiepost.

Commissaris Jan Devaere voor de Izegemse politiepost.

IZEGEM - Op Izegem Koers moet uiteraard ook de veiligheid gegarandeerd worden. Met politiezone RIHO werden dan ook heel goede afspraken gemaakt. Jan Devaere, commissaris in de politiepost Izegem, vindt de communicatie heel belangrijk.

„Het is natuurlijk een voordeel dat alles al geruime tijd op hetzelfde parcours gebeurt”, laat de enthousiaste commissaris

weten. „Toch worden steeds enkele knelpunten bekeken. Vooral de Krekelmotestraat en de Mandelstraat vormden na de debriefing van vorig jaar een probleem. Nu zullen we dat oplossen door het ver keer zo veel mogelijk naar de Sasbrug te

leiden.

„De samenwerking tussen het politiekorps en de organisatoren van Izegem Koers verloopt prima. De communicatie onderling is enorm belangrijk. Vooral Christ Sabbe en Norbert Vandommele van het organiserende comité zorgen voor een optimale samenwerking. En dat is voor mij persoonlijk heel belangrijk. Tijdens Izegem Koers zullen 17 politiemensen van dienst zijn. Twee motards en 15 personen op de weg. Neem daar dan nog alle seingevers bij en de hulpdiensten, dan kom je al vlug aan een 100-tal medewerkers die voor de veiligheid van de renners en de toeschouwers instaan. Geen sinecure, maar ik ben ervan overtuigd dat het ook dit jaar optimaal zal lukken. Ik ben ook heel blij dat de organisatoren alle sein gevers uitnodigen voor de wedstrijd. Ikzelf zal er dan zeker ook aanwezig zijn om de laatste richtlijnen aan de mensen te geven. Op die manier weten ze alles uit eerste hand. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Izegem Koers op 5 september opnieuw een voltreffer wordt. ”

(Patrick Vandewatere)