2013-08-16 KW - Weer wielerspektakel op donderdag 5 september "Wie volgt Andrea Guardini op ?"

Vorig jaar won Guardini de spurt. (Foto Frank)

Vorig jaar won Guardini de spurt. (Foto Frank)

Izegem is en blijft een wielerminnend stadje. Nadat ook de elfde editie van Izegem Koers een onverhoopt succes werd kon een twaalfde editie natuurlijk niet uitblijven. Donderdag 5 september is het zover. Dan wordt een opvolger gezocht voor de winnaar van vorig jaar, de Italiaan Andrea Guardini.

Izegem koers heeft een zeer rijke traditie. Al in 1924 werd voor de eerste keer Brussel-Izegem georganiseerd als semi-klassieker. Wielrenner Van Hoorelbeke mocht de

eerste uitgave van Brussel-Izegem op zijn naam schrijven. Brussel-Izegem werd verreden tot in 1958. Albert Sercu won drie maal op rij, twee andere Izegemnaars André Pieters en Roger Decock deden dat twee maal. Daarna werd Brussel-Izegem nog één keer georganiseerd in 2000 als een wielerwedstrijd voor eliterenners (categorie 1.4). De Italiaan Fabricio Guidi werd na een fantastische spurt overwinnaar.

Na een jaar zonder koers nam het Comité Izegem Koers de fakkel over. Voor de eerste hernieuwde uitgave van Izegem Koers kon men al rekenen op 108 deelnemers en dit aantal bleef gestaag omhoog gaan. Met overwinnaars als Kevin van Impe, Koos Moerenhout, Johan Verstrepen, Niko Eeckhout en Niels Albert en vorig jaar Andrea Guardini is Izegem Koers steeds een spannende wielerwedstrijd. De vele duizenden toeschouwers genieten telkens van een massa renners aan de start.

En ook dit jaar worden opnieuw heel wat deelnemers verwacht. Voor deze twaalfde uitgave werd opnieuw het Provinciaal kampioenschap naar Izegem gehaald. Het bestuur is er in ieder geval klaar voor. Izegem Koers moet Vlaanderens mooiste kermiskoers blijven. In ieder geval belooft donderdag 5 september opnieuw een wielerhoogdag te worden in Izegem.

BRON: De Weekbode 16/08/2013