2013-08-23 KW - Zevendejaars MSKA Roeselare houden oogje in het zeil "Een prima oefening"

Een delegatie van Izegem Koers bezocht reeds het MSKA in de Groenestraat in Roeselare. We herkennen van links naar rechts Norbert Vandommele, Sophie Van den Abeele, Ronny Mistiaen, Fangio Hoorelbeke, Katrien Kempinaire en Marc Vanlerberghe. (Foto PVDW)

Een delegatie van Izegem Koers bezocht reeds het MSKA in de Groenestraat in Roeselare. We herkennen van links naar

rechts Norbert Vandommele, Sophie Van den Abeele, Ronny Mistiaen, Fangio Hoorelbeke, Katrien Kempinaire en Marc

Vanlerberghe. (Foto PVDW)

■IZEGEM- Koers betekent niet alleen een massa renners en een gans pak toeschouwers, maar ook heel wat vip’s en genodigden. Om alles in goede banen te brengen wordt dit jaar een beroep gedaan op de zevendejaars van het MSKA

in Roeselare die Maatschappelijke veiligheid volgen.

Directeur Fangio Hoorelbeke : „We kregen de vraag van Vincent Guillemyn (bestuurslid van Izegem koers en actief binnen politiezone RIHO, red.). Hoewel het nog heel vroeg in het schooljaar is, wilden we deze uitdaging niet uit de weg gaan. Het wordt meteen een eerste actie van onze leerlingen. We zullen zorgen voor de algemene veiligheid in en rond het vip-dorp en ook de toegangscontrole wordt door onze leerlingen uitgevoerd. Natuurlijk zullen ook enkele leraars present zijn om alles in goede banen te leiden. Meteen wordt het voor hen een unieke gelegenheid om te

zien wat de leerlingen in hun mars hebben. Iedere leerling moet in de eerste plaats vriendelijk, maar tegelijk ook kordaat optreden. ”

„We willen zeker onze leerlingen niet meteen voor de leeuwen gooien. Daarom ook hebben we al afgesproken met de mensen van Izegem Koers, die naar mijn mening zeer professioneel bezig zijn, om de dag voor de koers al op school een briefing te geven, zodanig dat iedereen weet wat zijn taak zal zijn. Normaal gezien zullen we in twee verschillende shiften werken, zodat iedere leerling van de klas een welbepaalde taak opgelegd krijgt. Dat zal dan over toegangscontrole, naar bewaking en algemene veiligheid gaan. Als alles meevalt, en daar ben ik van overtuigd, kunnen we er een traditie van maken. ”

(Patrick Vandewatere)