2013-08-23 KW- Christ Sabbe stelt het peloton samen "De kwaliteit primeert"

Christ Sabbe heeft het druk met het aantrekken van renners voor Izegem Koers. (Foto PVDW)

IZEGEM - Donderdag 5 september denderen weer zowat 200 renners over het Izegemse asfalt tijdens Izegem Koers. Verantwoordelijke voor het aantrekken van die renners en het opstellen van de nodige contracten is Christ Sabbe (45).

Christ Sabbe was zelf renner en won een 130-tal wedstrijden. Hij is dus de ideale man voor deze functie binnen het bestuur. „Het wordt dit jaar zeker geen makkelijke opgave”, bevestigt Christ. „Door het feit dat de wedstrijd in Aartselaar de dag ervoor niet doorgaat, zijn de meeste buitenlandse ploegen nog niet in België. ”

Na zijn wielercarrière was hij een tijdje ploegleider. „Vandaar dat ik wel heel wat connecties heb. Ik krijg van het bestuur dan ook carte blanche voor het aantrekken van renners en ploegen. We werken samen met het Nederlandse Cycling Service die de nodige contracten opmaakt. ”

„Aan renners zeker geen gebrek dit jaar, want nu heb ik al verschillende ploegen moeten weigeren. Ik probeer zo goed mogelijk een mix te maken van jong talent en bekende gezichten. Het Zuid-Afrikaanse MTN-Qhubeka met Gerald Ciolek komt zeker aan de start en er zijn ook al verregaande gesprekken bezig met het team Argos-Shimano van onder meer Kittel. Daarnaast hebben ook al Topsport Vlaanderen-Baloise, Champion System Pro Cycling Team, Colba Superano, DoltciniFlanders-Baguet, Sunweb-Napoleon Games, Team 3M, team Differdange-Losch en het Rabobank Development Team hun contract bevestigd. Ook Crelan Euphony, Accent Jobs-Wanty, BKCP, Telenet-Fidea en Team Wallonie-Bruxelles zullen er bij zijn. Tot slot zijn we ook nog bezig met Lotto-Belisol, Vacansoleil, Cofidis en Omega Pharma-QuickStep”, besluit Christ optimistisch. (Patrick Vandewatere)

BRON : KW (23/08/2013)