2013-09-05 Het Nieuwsblad - WIELRENNEN ELITE IZEGEM KOERS - "PLOEGKAPITEIN JAMES VANLANDSCHOOT BLIJFT GEDREVEN BEZIG MET ZIJN VAK"

James Vanlandschoot: ‘De ploegleiding is tevreden over mijn werk voor het team.’

James Vanlandschoot: ‘De ploegleiding is tevreden over mijn werk voor het team.’

WIELSBEKE / IZEGEM -

De reservetank van James Vanlandschoot is nog niet leeg. Na zijn degelijke prestaties in de World Ports Classic en de Schaal Sels gaat hij er vandaag in Izegem Koers weer vol tegenaan.

‘Ik probeer er overal het beste van te maken’, zegt de 35-jarige Ooigemnaar. ‘In de eerste seizoenshelft heb ik goed gereden. In een aantal mooie koersen deed ik mee voor de zege. De voorbije weken heb ik voornamelijk gewerkt voor onze spurters Danilo Napolitano en Jempy Drucker. Stefan van Dijk was dit seizoen een tikje minder op dreef.’

In Melle was Vanlandschoot dicht bij de zege. ‘Ik had er kunnen winnen, maar ik kon toch moeilijk mijn eigen ploegmaat Benjamin Verraes ophouden in de laatste bocht. Het was mooi dat we daar als eerste en tweede op het podium stonden. Hopelijk volgt er nu nog een zege. Drucker heeft al een karrenvracht aan ereplaatsen in het betere werk verzameld. Hij is een heel goede renner. Hij kwam telkens maar een beetje te kort om het af te maken. Tja, waaraan ligt dat? Misschien moet hij nog een beetje meer in zichzelf geloven. Volgende winter kan hij wellicht ook nog wat aan kracht winnen.’

Voorlopig heeft Vanlandschoot nog geen nieuwe verbintenis met Accent.Jobs-Wanty op zak. ‘De tijd van onderhandelen is aangebroken, maar in principe zit ik veilig. De ploegleiding is tevreden over mijn werk voor de ploeg. Ik heb mijn ervaring mee. Ik heb nog geen schrik van de jonge gasten.’

‘Ik blijf ten volle voor mijn vak leven. Je hebt ook geen andere keuze. De opofferingen tijdens de winterperiode vallen niet te onderschatten. Soms begint het wel eens een beetje door te wegen, maar ik zou er toch nog graag twee seizoenen bij doen. Dan zou ik vijftien jaar profrenner geweest zijn. Dat zou volstaan. Ik ga Niko Eeckhout niet achterna. Hij is iets sterker dan ik’, aldus nog Vanlandschoot.

West-Vlaams kampioenschap

De aangekondigde John Degenkolb, die onlangs de Vattenfall Cyclassics won, krijgt startverbod van zijn ploeg omdat hij fris aan de start moet komen van de Brussels Cycling Classic.

Lotto-Belisol, Crelan-Euphony en Topsport Vlaanderen-Baloise zakken met een sterke delegatie af. Speciaal is ook dat de broers Tim en Benjamin Declercq voor eigen deur koersen. Tweedejaarsprof Tim volgde in juni zichzelf op in de Internationale Wielertrofee in Oetingen. Belofte Benjamin werd recent vierde op het Belgisch kampioenschap. In zijn eerste profkoers in Gullegem verbaasde hij met een negende plaats.

Izegem Koers fungeert net als de voorbije jaren als provinciaal kampioenschap.

BRON : Het Nieuwsblad / BART VANDENBROUCKE