2013-09-05 Het Nieuwsblad - IZEGEM KOERS PAKT WEER UIT MET NIEUWIGHEID "Publiek kan wielerhelden ontmoeten in rennersdorp"

Het comité Izegem Koers verwacht zo’n 10.000 wielerliefhebbers.

IZEGEM - Tot 10.000 bezoekers verwacht het comité Izegem Koers straks op de beroepsrennerswedstrijd. Nieuw is dat het publiek de wielerhelden van dichtbij kan aanschouwen in het rennersdorp.

Aan de omloop werd niet geraakt bij de opbouw van de jongste editie van Izegem Koers. Wel aan de infrastructuur. ‘Geen enkele restaurantzaal in de stad is nog groot genoeg om alle vips te huisvesten voor het middagmaal’, zegt pr-verantwoordelijke Patrick Vandewatere. ‘We kunnen natuurlijk moeilijk de genodigden splitsen. Daarom opteerden we voor zaal Iso. Op die manier wordt er ook tijd gewonnen: zowel aperitief als lunch kunnen op dezelfde locatie plaatsvinden. Na de middag vertoeven de vips dan op de campus Bellevue aan de aankomst.’

De verschuiving heeft ook voordelen voor wie niet als vip naar Izegem Koers komt. Op de site tussen Iso en De Leest wordt een rennersdorp opgetrokken. ‘Alle bussen en mecanicienwagens van de profrenners zullen daar arriveren. Dit rennersdorp zal ook voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Dus wie Niels Albert, Jelle Wallays of Gerald Ciolek eens in levende lijve wil zien en er eventueel mee op de foto wil, zal dit makkelijk kunnen’, stipt Patrick Vandewatere aan.

De koers zelf zal er ook ietwat anders uitzien. De publiciteitskaravaan wordt nu losgekoppeld. Ze zal voor de wedstrijd uitrijden. ‘We houden constant een afstand van drie minuten’, legt Vandewatere uit. ‘We schakelen ook twee rode vlaggen in. De keuze hiervoor komt door diverse redenen. We zien dat dit elders succesvol toegepast wordt. Voor de renners is het ook beter. Na pakweg een lekke band komt die in de karavaan terecht en is de zaak eigenlijk al verloren. Nu kunnen de wielerwagens de renner eigenlijk terug tussen de volgwagens loodsen zodat hij makkelijker terug kan aansluiten bij het peloton. Ook voor de hulpverlening is het comfortabeler werken.’

Met Gerald Ciolek heeft Izegem Koers de winnaar van Milaan San Remo 2013 kunnen strikken en met Jelle Wallays rijdt ook de winnaar van de Portsclassic in Izegem. Ook de Izegemse broers Tim en Benjamin Declercq nemen deel. Daarnaast starten naast een sterke delegatie van Lotto Belisol ook alle andere Belgische pro- en continentale ploegen met hun sterkste bezetting. De veldritploegen zijn eveneens van de partij. Het startschot weerklinkt om 14.15 uur op de Korenmarkt.

BRON : Nieuwsblad