2013-09-06 - Nieuwsblad - JAN GHYSELINCK HEEFT AAN ZESDE PLAATS GENOEG OM WEST-VLAAMSE TITEL TE PAKKEN ‘Knokken voor transfer’

IZEGEM / PITTEM - Jan Ghyselinck had gisteren in Izegem Koers aan de zesde prijs genoeg om West-Vlaams kampioen te worden. Neoprof Tim De Troyer klopte in tropische omstandigheden zijn medevluchter Sam Bennett.

De snelheid lag meteen heel hoog. In twee schuifjes ontstond een kopgroep van twintig man. Onder meer Jelle Wallays, Stijn Neirynck en veldrijder Gianni Vermeersch tekenden present. De troepen van Crelan-Euphony brachten het peloton terug. Kort na de hergroepering reed weer een ruime groep weg. Dit keer zaten onder meer Benjamin Verraes, Arthur Vanoverberghe, Evert Vanneste, Gerard Ciolek, Maarten D‘Hondt en Sven Jodts aan boord.

Mathias Van Holderbeke trok de finale op gang. De jonge Oost-Vlaming kreeg het gezelschap van enkele renners. Net voor het ingaan van de slotronde waagde de Nederlander Peter Koning zijn kans. Tim De Troyer, Sam Bennett, Frédéric Amorison en Matthew Brammeier dichtten de kloof. In de slotkilometers zonderden Bennett en De Troyer zich af. In de spurt haalde De Troyer het vrij vlot. Brammeier eindigde als derde.

Ghyselinck besliste pas op het allerlaatste moment om te starten in Izegem. ‘Ik had geen zin om nog een lange trainingstocht af te werken’, vertelde de Pittemnaar. ‘Het was een lastige koers. Ik wilde eigenlijk niet al te veel krachten verspillen in functie van de Brussels Cycling Classic. Maar als je in zo'n nerveuze wedstrijd op reserve gaat koersen, haal je nooit het einde. Ik hoop dat ik tegen zaterdag volledig hersteld ben.’

Ontgoocheld in Cofidis

‘Het is de eerste keer dat ik start in de Brussels Cycling Classic (de opvolger van Parijs-Brussel, red.). Ik ga voor eigen rekening rijden, zeker weten. Mijn verhaal bij Cofidis is afgelopen. Ik ben ontgoocheld in de ploeg. De renners worden van de ene koers in de andere gedropt. Ik kon me nooit grondig voorbereiden op een grote afspraak. Ik ben die Franse manier van werken beu’, stelde Ghyselinck.

‘De Brussels Cycling Classic en de Grote Prijs van Wallonië zijn mijn laatste twee kansen om me te onderscheiden. Ik heb nog geen werkzekerheid voor volgend jaar en zal dus moeten knokken voor een transfer. Alle ploegen wachten om transfers te doen. Het zou jammer zijn dat ik na vier jaar profbestaan op de keien sta. Het is zaak van rustig te blijven en me te concentreren op de laatste grote koersen. Sinds de Ronde van het Waalse Gewest gaat het goed met mij. Na een minder voorjaar haal ik nu weer een degelijk niveau’, aldus nog Ghyselinck.