2013-09-07 Nieuwsblad - Stadsarbeider aangereden na Izegem Koers

Marc Declercq

IZEGEM - Bij het weghalen van de signalisatie na Izegem Koers werd stadsarbeider Marc Declercq aangereden op de Centrumbrug. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf.

De tropische temperaturen zorgden donderdag voor een zelden geziene opkomst voor Izegem Koers, maar de geslaagde editie eindigde toch in mineur. Marc Declercq (59) en zijn collega’s van de technische dienst, de organisatoren en de hulpdiensten hadden al aan tafel gezeten om te klinken op het succes, maar rond 23 uur belandde Marc in de Sint-Jozefskliniek.

‘Om het verkeer naar de Prins Albertlaan af te leiden, stonden er op de Centrumbrug paaltjes om de doorgang naar de Korenmarkt te versperren. Omdat er nog laat veel volk op de terrasjes zat, begonnen mijn collega Marc Deleu en ik de signalisatie pas rond 23 uur weg te nemen’, vertelt Marc.

Ze hadden nog vijf paaltjes te gaan, toen Marc werd aangereden door een wagen. ‘Wat er precies gebeurde, weet ik ook niet. Ik stond voorover gebogen en mijn collega zat in de bestelwagen.’

Vluchtmisdrijf

Marc was bewusteloos en werd met verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd. ‘Gelukkig liep ik geen breuken of bloedingen op, maar wellicht zal ik toch een paar weken buiten strijd zijn. Wel vervelend, want over vijf weken zou ik met pensioen gaan’, zegt Marc, die al 18 jaar voor de stad Izegem werkt.

De aanrijder zette zijn weg verder zonder zich om Marc te bekommeren. Getuigen zagen rond dat tijdstip wel in de Nieuwstraat een blauwe VW Golf met hoge snelheid wegscheuren.

Zowel de stad Izegem als de familie van Marc doen via Facebook een oproep tot getuigen of tot de aanrijder om zich te melden.

BRON : Nieuwsblad