2013-09-09 Nieuwsblad - Man die donderdag arbeider aanreed, geeft zich alsnog aan

IZEGEM - Marc Declercq, die tijdens het verwijderen van paaltjes na Izegem Koers werd aangereden, kreeg gistermorgen bezoek van de dader. Die pleegde donderdagavond vluchtmisdrijf, maar gaf zichzelf intussen aan.

Met man en macht is de afgelopen dagen, na een bericht op Facebook, gezocht naar de chauffeur die donderdag stadsarbeider Marc Declercq aanreed. Na het ongeval op de centrumbrug was die immers doorgereden zonder zich over het slachtoffer te bekommeren.

Tot Marc Declercq zaterdagmorgen telefoon kreeg. ‘Het was de vader van de chauffeur, een jongen uit Ardooie. Ze hadden zich al gemeld bij de lokale politie en de vader vroeg of ze even op bezoek mochten komen.’

Declercq stemde in met het bezoek en heeft de chauffeur intussen vergeven. ‘Het was een stom ongeval’, zegt de arbeider. ‘Er zijn tenslotte geen doden gevallen. Ik liep ook geen breuken op en ben blij dat de zaak is opgelost.’

Ingedommeld achter stuur

De dader was moeilijk te vinden, een spiegel en een koplamp van zijn auto was alles wat de politie ter plaatse vond. ‘De jongeman zegt dat hij na een drukke werkdag was ingedommeld achter het stuur’, zegt Marc, die gistermiddag het ziekenhuis mocht verlaten.

BRON : Nieuwsblad