2014-02-14 Norbert Vandommele gehuldigd voor vijftig jaar vrijwilligerswerk in wieler- en vinkensport

Redactie KW

zaterdag 15 februari 2014 om 21u45

Izegem - Norbert Vandommele is al vijftig jaar actief in het wieler- en vinkenmilieu. Onlangs werd hij voor beide jubilea door zowel de Wielerbond Vlaanderen als de federale vinkeniersbond Avibo gehuldigd.

© Frank Meurisse

Wielrennen zat van jongsaf aan in Norbert zijn bloed. “Dat kon ook niet anders, want wielerprof Roger Decock woonde toen in café De Sportman, naast mijn ouderlijk huis in de Roeselaarsestraat”, vervolgt Norbert. “Vader en ik waren supporters van hem. Later ik was toen zowat halfweg de twintig werd ik supporter van Patrick Sercu, wiens supportersclub in het café van zijn ouders in de Roeselaarsestraat gevestigd was.”

Al snel hielp Norbert mee in de organisatie van verschillende koersen. In 2002 werd het Comité Izegem Koers opgericht. “Schepen Frank Duhamel nodigde me naar een van de eerste vergaderingen uit en ik werd aangesteld als secretaris van het comité. Dat was de start van veel succesvolle organisaties. Dit jaar zijn we aan onze twaalfde editie toe. Vorig jaar hadden we nog 200 renners aan de start en reed de publikaravaan voor het eerst vóór de renners en niet erachter, wat in goede aarde viel bij de sportbestuurders.”

Naast de wielersport is Norbert ook nog een fervente vinkenliefhebber. “Van Avibo kreeg ik ook al een aandenken omdat ik 50 jaar voorzitter was van de Koninklijke Gildevrienden. Ironisch genoeg moesten we nu die club opdoeken omdat er maar drie bestuursleden en een tiental leden meer overbleven. We organiseerden met die club nochtans drie keer het Belgisch vinkenkampioenschap”.

(IB)