2014-08-02 - KW - Mooiste Vlaamse kermiskoers

De start van Izegem Koers lokt telkens weer een massa toeschouwers. (Foto Frank)

IZEGEM Op donderdag 11 september worden er opnieuw duizenden wielerliefhebbers verwacht in Izegem. Er werd opnieuw niets aan het toeval overgelaten om ook van deze dertiende editie een mooi spektakel te maken. Izegem Koers zal opnieuw Vlaanderens mooiste ’kermiskoers’ worden.

Izegem Koers moet zich verder weten te profileren. In moeilijke tijden van crisis is het niet zo evident om het nodige budget rond te krijgen. Maar het bestuur blijft enorm enthousiast en ook de verschillende sponsors blijven Izegem Koers trouw.

Het parcours werd door het succes van de voorbije jaren zo goed als niet gewijzigd. Door de wegenwerken wordt echter wel de linkse afrit van Kachtem brug gebruikt naar garage Vanhulle toe. De aankomstlijn zal zich opnieuw op het kruispunt van de Heilig Hartstraat en de Bellevuestraat situeren. De Heilig Hartstraat is een brede rechte laan en de aankomst komt er na 500 meter rechte weg. Ideaal voor de renners om na 165 kilometer nog eens alles uit de kast te halen. Het VIP-gedeelte komt opnieuw aan Atheneum Belle Vue, waar iedereen de renners elke ronde zal kunnen

zien passeren. Nu nog een pak renners en een prima weertje en donderdag 11 september wordt opnieuw een sportieve voltreffer.

(Patrick Vandewatere)

BRON : De Weekbode