2014-08-30 - KW - Izegemse kandidaat- missen op de koers

We herkennen Jana Christiaens en papa Stefan en Gaëlle Vandewynckele en papa Yves.

(Foto PVDW)

IZEGEM Een koers zonder bloemenmeisjes is ondenkbaar. Ook voor Izegem Koers van 11 september aanstaande maakt het comité gebruik van twee plaatselijke schonen. Gaëlle Vandewynckele, kandidate Miss Exclusive en Jana Christiaens, kandidate Miss Supermodel Belgium, zullen de honneurs waarnemen.

Maar ook beide vaders zijn nauw bij Izegem Koers betrokken. Kapper Yves Vandewynckele van Exclusyves is al jarenlang sponsor. „Ik vind het een schitterende organisatie die zeker mijn steun verdient. Je moet het maar doen om steeds zo’n massa renners en volk te krijgen. Enorm veel respect verdient een dergelijk team. ”

Dochter Gaëlle is niet zo wielerminded. „Ik volg de koers niet echt, maar ben wel altijd aanwezig op Izegem Koers. Het is echt een volksfeest. Nu zal ik zeker het koersen wat meer volgen, zodat ik toch weet wie de renner is die ik de bloemen en kussen mag geven. Hopelijk valt zijn figuur ook nog een beetje mee”, gniffelt Gaëlle.

Jana Christiaens is midden het wielrennen opgegroeid. „Mijn papa Stefan was vroeger zelf wielrenner en zit nu ook al 13 jaar in het bestuur van Izegem Koers. Ik ben blij dat ik er ook zal bij zijn met Izegem Koers. Vorig jaar mocht ik ook al eventjes proeven van het op het podium staan, nu zal het nog intenser worden”, besluit Jana.

(Patrick Vandewatere)

UPDATE :