2014-09-05 - KW - Klaar voor spetterende editie IZEGEM KOERS OP DONDERDAG 11 SEPTEMBER STUURT RENNERS LANGS NIEUW PARCOURS

Penningmeester Marc Vanlerberghe, verantwoordelijke voor de renners Christ Sabbe en pers- en pr-verantwoordelijke Patrick Vandewatere verzetten jaarlijks hemel en aarde voor Izegem Koers.

„Het publiek zal nog meer kunnen genieten van de renners”

IZEGEM Het bestuur van Izegem Koers is opnieuw klaar voor een nieuwe editie. Al liep het niet van een leien dakje. Het nodige budget wordt steeds groter en het vinden van sponsoring steeds moeilijker. Penningmeester Marc Vanlerberghe, verantwoordelijke voor de renners Christ Sabbe en pers- en pr-verantwoordelijke Patrick Vandewatere doen hun

verhaal.

„Voor grote sponsors blijft Izegem Koers maar een lokale kermiskoers. Wij moeten vooral rekenen op plaatselijke sponsoring,

wat veel arbeidsintensiever is”, vertelt Marc Vanlerberghe. „Daarom ook een oproep aan vrijwilligers die willen meewerken aan dit evenement. Ook een oproep aan de horeca, want zij weten beter dan wie ook wat het zou betekenen om weer eens een jaartje geen koers te kunnen organiseren. In de afgelopen jaren zijn de sponsorbedragen nauwelijks gestegen wat ook zorgt dat we steeds meer sponsors nodig hebben om een bedrag van ongeveer 50.000 euro bijeen te krijgen. ”

„Het is steeds moeilijker om toppers te motiveren om kermiskoersen te rijden”, gaat Christ Sabbe verder. „Bovendien is er sterke concurrentie van andere wedstrijden. In het geval van Izegem Koers zijn dat de Ronde van Spanje, de Ronde van Engeland en de wereldbeker in Quebec (Canada). Daartegenover worden kermiskoersen massaal overspoeld door continentale ploegen. Daar zijn meestal slechts één à twee renners echt prof. Het kan niet de bedoeling zijn een profwedstrijd in te houden waar in hoofdzaak niet-profs aan de start komen. De bedoeling van Izegem Koers is toch om de helft van het deelnemersveld uit profrenners samen te stellen. Nu al zijn de diverse Belgische ploegen zeker op het appel. Er worden nog extra inspanningen gedaan om buitenlandse profploegen aan de start te krijgen. Zo bieden we hen overnachting aan

in het Parkhotel of in het Mercure Hotel. ”

„Ook het rennersdorp wordt nog wat verbeterd”, besluit Patrick Vandewatere. „Het is de bedoeling om alle ploegen met hun wagens, vrachtwagens en bussen samen te krijgen op de parking van de Leest. Er wordt een aparte parking voorzien voor de persoonlijke wagens van de renners zodat deze niet meer tussen de teamwagens geparkeerd staan. Het publiek zal nog meer kunnen genieten van de renners en het fijntunen van de fietsen. ” (Patrick Vandewatere)

IZEGEM/IZEGEM KOERS