2016-06-21

Post date: 27-aug-2016 21:22:49

Foto: fmr

De kans is groot dat Izegem Koers doorheen brouwerij Van Honsebrouck fietst. De nieuwe site van de brouwerij grenst in Emelgem bijna aan het parcours van de wieleromloop en de brouwer investeert fors in de koers.

Izegem Koers vindt op donderdag 8 september plaats. Als sponsor wil brouwer Xavier Van Honsebrouck de koers een flinke duw geven. “Vroeger gingen we een samenwerking aan met diverse brouwerijen, nu opteren we voor een partner”, zegt Frank Duhamel van het comité Izegem Koers. “Sinds de brouwerij hierheen verhuisd is, vormt dit een mooi pakket. We kunnen de samenwerking veel intenser maken. Het is voor beide partijen goed: beiden worden door de uitstraling nog beter op de kaart gezet.”

In de nabije toekomst zal het vipevenement dat aan Izegem Koers gekoppeld is ook plaatsvinden op de brouwerijsite die nu nog in volle expansie is. “Aanvankelijk wisselden we af tussen de Izegemse feestzalen, maar door de groei konden we daar niet alles meer onder brengen. We verhuisden het hele gebeuren dan naar zaal ISO, maar ook daar dreigt het stilaan te klein te worden.” Daarom lonkt de organisatie naar de brouwerij die klaargestoomd wordt om ook grote delegaties te ontvangen en van catering te voorzien. “Na nog een jaar in zaal ISO verhuizen we straks naar de brouwerij”, verzekert Duhamel.

Renners over site

De kans is ook reëel dat in een iets verdere toekomst de renners ook over de brouwerijsite zullen passeren. Daarvoor moet nog een weg doorgetrokken worden. Brouwer Xavier Van Honsebrouck ziet het allemaal graag gebeuren. “We voelen ons nu al Izegemnaar”, glimlacht hij. “En omgekeerd is Izegem ook trots op de komst van de brouwerij. Zoveel is duidelijk, daarom steun ik graag de koers. Het zal bovendien ook niet bij de koers blijven. Ik ben ook vast van plan andere grote evenementen in de stad te steunen.”

Bij het officieel maken van de samenwerking kreeg Emiel Wastijn, de winnaar van de jongste editie, een stapel bier. De traditie wil dat de winnaar zijn lengte in bier ontvangt. Dat was door omstandigheden nog niet gebeurd. Bloemenmeisje Iris Cokelaere kwam de bakken overhandigen.

Door FRANK MEURISSE

Emiel Wastijn had nog zijn lengte in bier te goed voor zijn overwinning