2016-08-12 - Wie wordt opvolger van Emiel Wastijn?

Post date: 27-aug-2016 21:35:51

Vorig jaar ging de zege naar Emiel Wastijn van Veranda’s Willems. (Foto Frank)

IZEGEM - Izegem is en blijft een wielerminnend stadje. Nadat ook de veertiende editie van Izegem Koers een onverhoopt succes werd, kon een vijftiende editie natuurlijk niet uitblijven. Op donderdag 8 september aanstaande is het zover. Dan wordt een opvolger gezocht voor de winnaar van vorig jaar, Emiel Wastijn. Hij haalde het vorig jaar na een spannende wedstrijd voor Michael van Staeyen en Thimothy Dupont.

Izegem Koers heeft een zeer rijke traditie. Al in 1924 werd voor de eerste keer Brussel-Izegem georganiseerd als semiklassieker. De heer Van Hoorelbeke mocht de eerste uitgave van Brussel-Izegem op zijn naam schrijven. Voor de eerste hernieuwde uitgave van Izegem Koers kon men al rekenen op 108 deelnemers en dit aantal bleef gestaag hoger gaan. Met overwinnaars als Kevin van Impe, Koos Moerenhout, Johan Verstrepen, Nico Eeckhout, Niels Albert, Andrea Guardini en twee jaar geleden nog Yves Lampaert is Izegem Koers steeds een spannende wielerwedstrijd. De vele duizenden toeschouwers genieten telkenmale van een massa renners aan de start. En ook dit jaar worden opnieuw heel wat deelnemers verwacht. Voor deze vijftiende uitgave werd opnieuw het Provinciaal kampioenschap naar Izegem gehaald. Izegem Koers moet Vlaanderens mooiste kermiskoers blijven. In ieder geval belooft donderdag 8 september opnieuw een wielerhoogdag te worden in Izegem. (Patrick Vandewatere)