2016-08-26 - Veiligheid op Izegem Koers primeert

Post date: 27-aug-2016 21:48:05

Christ Sabbe en Ronny Mistiaen staan garant voor de veiligheid tijdens Izegem Koers. (Foto PVDW)

IZEGEM - Op 8 september aanstaande wordt het weer over de koppen lopen in Izegem. Maar dan is het ook heel belangrijk dat de veiligheid van zowel de renners als de toeschouwers gegarandeerd wordt. Christ Sabbe en Ronny Mistiaen zorgen hiervoor. “We hebben reeds een “veiligheidsoverleg” achter de rug met politie, brandweer en noodplanning. Aangezien het aantal bezoekers op Izegem Koers steeds toeneemt, wordt vanaf dit jaar voor het eerst multidisciplinair samengewerkt tussen bovenvermelde diensten. Een gezamenlijk CP-ops wordt voorzien ter hoogte van de aankomst waar bij geval van ramp of onheil op of rond het evenement gezamenlijk kan worden opgetreden”, vertelt Christ. “Voor het eerst wordt ook een afsnijroute voorzien voor ploegleiders en volgers. Na de recente ongevallen wordt er in samenwerking met de KBWB ervoor geopteerd om zo weinig mogelijk volgwagens het peloton te laten passeren. De afsnijroute is als volgt bepaald. Beneden de centrale brug links via de Lodewijk de Raetlaan en Lieven Gevaertlaan om zo terug in de Kachtemstraat op het parcours te komen. In geval er een kopgroep ontstaat, kunnen de ploegleiders op die wijze naar de leiders toerijden zonder het peloton te passeren, waardoor het gevaar op aanrijdingen gereduceerd wordt. Om diezelfde reden wordt een minimum aan motorrijders toegelaten in het peloton. Enkel de officiële moto’s met een functie, KBWB, tijdsmeting en pers worden in het peloton toegelaten”, voegt Ronny nog toe. (Patrick Vandewatere) ▲ C