2016-09-08 - “Voor eigen volk ga ik me nog eens dubbel plooien”

Post date: 8-sep-2016 21:00:28

WIELRENNENELITEIZEGEM KOERS - GEMOTIVEERDE TIM DECLERCQ WIL TRANSFER NAAR ETIXX-QUICK STEP VIEREN MET ZEGE

“Voor eigen volk ga ik me nog eens dubbel plooien”

door MICHEL VANDEN HEEDE

“Voor eigen volk ga ik me nog eens dubbel plooien”

Tim Declercq, hier in de Schaals Sels, is aan zijn laatste weken in het shirt van Topsport Vlaanderen-Baloise bezig.

Foto: BELGA

IZEGEM - Tim Declercq komt vandaag extra gemotiveerd aan de start van zijn thuiskoers in Izegem. “Ik wil Topsport Vlaanderen-Baloise nog een mooi afscheidscadeau bezorgen”, zegt de 27-jarige tempobeul.

Het zijn de laatste koersen van Tim Declercq in het truitje van de opleidingsploeg van Walter Planckaert en Hans De Clercq. Met zijn transfer naar Etixx-Quick Step ziet hij zijn droom in vervulling gaan. “Als jonge gast zat ik te kijken naar Johan Museeuw in het shirt van Mapei. Mijn toekomstige team is de opvolger van die roemrijke formatie. Het nieuwe seizoen kan niet rap genoeg beginnen.”

Als helper

Al jarenlang droomde de Izegemnaar van een transfer naar een ploeg uit de hoogste categorie. “Ik had altijd ergens het idee dat ik iets kon betekenen voor een groot team, maar ik was ook realistisch genoeg om te beseffen dat dit niet als kopman zou zijn. Daarvoor ben ik niet explosief genoeg. Bij Etixx-Quick Step zal ik een helpersrol krijgen. Voorlopig hebben we nog niet gesproken over mijn programma. Ik weet niet of het accent op het voorjaar zal liggen. Het zal niet gemakkelijk zijn om in de selectie van de lentekoersen te geraken. Ik ga er alles aan doen om een ticket voor Parijs-Roubaix af te dwingen. In de Hel van het Noorden wil ik een goede prestatie neerzetten.”

Tim Declercq wordt nog elk jaar sterker. “Ik heb er goede hoop op dat ik nog beter kan worden. Hoeveel rek er nog opzit, is moeilijk te voorspellen. Bij Topsport Vlaanderen-Baloise heb ik een ideale leerschool doorlopen. Dit is het juiste moment om de stap naar een grote ploeg te zetten en nieuwe horizonten te verkennen. Misschien kan ik op termijn ook proeven van een grote ronde.”

In zijn huidige ploeg kan de oudere broer van Benjamin nog enkele keren voor zichzelf rijden. “Ik heb twee koersen aangestipt. Parijs-Tours is een wedstrijd die me goed ligt, maar ik lig ook wakker van Izegem Koers. Ik zou zo graag voor eigen volk winnen, ik ga me dubbel plooien.”

Timothy Dupont favoriet

Timothy Dupont is vandaag de grote favoriet voor Izegem Koers. Ook Guillaume Van Keirsbulck, Sep Vanmarcke, Zico Waeytens en Michael Van Staeyen zijn van de partij. Uittredend winnaar Emiel Wastyn is er niet bij, hij zit in de Ronde van Groot-Brittannië.a