2017-08-01 Weekbode - Mooiste Vlaamse kermiskoers

Post date: 7-sep-2017 19:07:26

IZEGEM Op donderdag 7 september worden opnieuw duizenden wielerliefhebbers verwacht in Izegem. Er werd opnieuw niets aan het toeval overgelaten om ook deze zestiende editie tot een spektakel te brengen. Izegem Koers zal opnieuw Vlaanderens mooiste “kermiskoers” worden.

Voorzitter Didier Vandeputte : “Bij de 1e editie werd er voornamelijk gedacht om de “grootste” sportorganisatie van Izegem nieuw leven in te blazen. De trein kwam op gang en jaar na jaar werd het succes groter. Naast de massa renners werd de publieke belangstelling opgetrokken tot 15 à 20.000 toeschouwers en het Izegemse bedrijfsleven werd jaar na jaar nauwer betrokken bij Izegem Koers. Het evenement groeide uit tot de grootste sportieve organisatie van het jaar. Izegem Koers werd de belangrijkste sociale ontmoetingsplaats voor de burgers, de horeca draait in groot-Izegem op volle toeren en de bedrijven hebben van deze dag het grootste netwerkevenement in Izegem gemaakt.”

“En daar willen we nog verder aan werken. Izegem Koers moet en zal een feest worden voor iedereen. Een waar volksfeest zoals er nu nog maar weinig zijn. We gaan in ieder geval opnieuw voor een topeditie dit jaar.”

(Patrick Vandewatere)