Neoprof Edward Planckaert droomt stilaan van een eerste overwinning

Post date: 7-sep-2017 19:20:04

“Ik leg lat al hoog en wil met goed gevoel winter in ”

IZEGEM / ZWEVEGEM - Edward Planckaert zal vandaag op vinkenslag liggen in Izegem Koers. “Ja, ik leg de lat al hoog. Ik was redelijk teleurgesteld na mijn dertiende plaats in de Brussels Cycling Classic.”

“In de finale had ik last van verzuurde benen”, blikt Edward Planckaert terug op de wedstrijd vana afgelopen zaterdag. “Ik dacht dat ik niets meer zou kunnen uitrichten in de sprint en liet me dan ook uitzakken tot in de buik van het peloton. Met als gevolg dat ik in de laatste rechte lijn van te ver moest terugkomen. Mits een betere positionering had ik bij de beste vijf kunnen eindigen.”

Hoe dan ook, Edward Planckaert heeft zijn debuut bij de profs niet gemist. Na zijn mooie lente lijkt de klassiekerspecialist van Sport Vlaanderen-Baloise ook gelanceerd voor een stevig najaar.

“Ik heb het gevoel dat ik het niveau aankan. Al besef ik dat bij de profs alles moet meezitten. De snelheid ligt toch nog een stuk hoger dan bij de beloften. In de aanloop naar de sprint moet je ook meer knokken om vooraan te blijven.”

“Ik ben niet het prototype van de topsprinter. Bovendien kan ik me ook niet goed genoeg plaatsen. Maar als ik met een groepje van vijftien of twintig man naar de aankomst ga, dan heb ik normaal gezien mijn kans. Een eerste profzege is misschien al mogelijk. In een kleinere wedstrijd wel te verstaan. Triomferen in een afspraak als de Brussels Cycling Classic is momenteel nog te hoog gegrepen.”

De Zwevegemnaar zal tot het einde van het seizoen voornamelijk in eendagswedstrijden starten.

“Maandag koers ik in eigen gemeente. Twee dagen later staat de Grote Prijs van Wallonië op mijn programma. Op vrijdag rij ik het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp. Ik wil met een goed gevoel de winter induiken. Een mooi resultaat in een van de volgende wedstrijden zou deugd doen.”

Met Guillaume Van Keirsbulck en Pieter Vanspeybrouck

Michael Van Staeyen, vorige week nog winnaar in Kortemark, maakt zijn opwachting in Izegem Koers.

Andere blikvangers zijn Danny van Poppel, Ramon Sinkeldam, Laurens Ten Dam, Taco van der Hoorn, Bert De Backer, Iljo Keisse, Joeri Calleeuw, Emiel Vermeulen, Dieter Bouvry, Louis Verhelst, Mathias De Witte, Alexander Maes, Gianni Marchand, Seppe Verschuere, Frederik Backaert, Kenny Dehaes, Jérôme Baugnies, Tom Devriendt, Guillaume Van Keirsbulck, Pieter Vanspeybrouck, Arjen Livyns, Eliot Lietaer, Jarl Salomein, Jens Wallays en Stijn Steels.

Met Benjamin Declercq en Lander Seynaeve staan ook twee thuisrijders aan de start. Uittredend winnaar Sep Vanmarcke is er niet bij.

Izegem Koers fungeert weer als West-Vlaams kampioenschap.

Ik heb het gevoel dat ik het niveau aankan, maar ik besef ook dat bij de profs alles moet meezitten

EDWARD PLANCKAERT