2018-08-22 - Izegem Koers strikt Belgisch kampioen Yves Lampaert

Post date: 22-aug-2018 18:54:46

Izegem Koers trekt dit jaar alle registers open. Belgisch kampioen Yves Lampaert is de grootste naam bij de 'mooiste kermiskoers van het land'.

Izegem Koers strikt Belgisch kampioen Yves Lampaert

© VDB

Izegem Koers is toe aan de zeventiende editie 'nieuwe stijl'. Exact vijftig jaar geleden werd de eerste editie van de wielerwedstrijd georganiseerd en dit jaar worden kosten noch moeite gespaard om wielerfans massaal naar Izegem te lokken. "Izegem Koers staat volledig in het teken van de Belgische kampioenen", legt voorzitter Frank Duhamel uit. "Oud-Belgisch kampioen Nico Eeckhout geeft het startschot en ook in het peloton zal onze driekleur te vinden zijn. Huidig Belgisch kampioen Yves Lampaert verschijnt aan de start van Izegem Koers en daar zijn we bijzonder trots op. Ook de Izegemse Marith Vanhove (15), Belgisch kampioene bij de nieuwelingen, zal van de partij zijn."

De Ingelmunsterse boerenzoon wist Izegem Koers al in 2014 te winnen. Mag hij op donderdag 6 september de wedstrijd een tweede keer op zijn palmares schrijven? Izegem Koers geldt ook dit jaar opnieuw als het kampioenschap van West-Vlaanderen.

Izegem Koers, ook wel de 'mooiste kermiskoers van het land' genoemd is 167 kilometer lang en wordt over 14 rondes doorheen Izegem, Emelgem en Kachtem gereden. Het rennersdorp is opnieuw op de parking van De Leest te vinden en de finish ligt traditiegetrouw in de Heilig Hartstraat. In het Bierkasteel vindt opnieuw het vipgedeelte plaats. 's Middags mogen de organisatoren 450 vips verwelkomen, 's namiddags wordt dat aantal verdubbeld."

BRON : Weekbode