2018-09-02 Klaar voor een nieuwe spetterende editie IZEGEM KOERS

Post date: 2-sep-2018 21:44:30

Het bestuur van Izegem Koers kijkt al reikhalzend uit naar een geslaagde editie.

IZEGEM Het comité Izegem Koers

kijkt al uit naar een nieuwe fantastische editie van Izegem Koers. Marc Vanlerberghe is vooral blij dat alles weer rond geraakt is.

“Ik wil zeker alle handelaars bedanken die de nodige 75.000 euro ingebracht hebben, inclusief de stad, provincie en de natura - gelden. De toekomst van de kermiskoersen wordt ondertussen steeds meer onduidelijk door de steeds grotere internationale kalender. Het blijft ieder jaar hard werken om de totale som samen te brengen. Maar ondertussen zitten we niet stil en misschien komen we wel binnen afzienbare tijd met iets groots op de proppen”, glimlacht Marc.

Voorzitter van Izegem koers Frank Duhamel : “Toen we in 2002 startten met de organisatie van Izegem koers konden we

onmogelijk vermoeden dat de organisatie zou uitgroeien tot een dergelijk formaat. Toch is de basisfilosofie altijd dezelfde gebleven, namelijk een zeer toegankelijk sportief volksfeest. Niettegenstaande we met een heel team de organisatie uitwerken moet ik toch vooral het vele werk dat sportschepen Marc Vanlerberghe doet benadrukken.

Zonder zijn grote inzet zou Izegem koers gewoon niet mogelijk zijn.”

Zoals steeds zorgt Christ Sabbe opnieuw voor de renners en dat peloton begint opnieuw aardig aan te dikken. “Het deel - nemersveld van Izegem Koers begint stilaan vorm te krijgen. Nadat eerder al bekend gemaakt werd dat de volledige ploeg van Sport Vlaanderen-Baloise aan de start komt kunnen we nu ook melden dat Wanty- Groupe Gobert start met 10 renners en ook team Roompot-Nederlandse Loterij komt aan de start. De crossers maken van Izegem Koers gebruik om een laatste hand te leggen aan hun voorbereiding op het winterseizoen. Corendon-Circus komt aan de start met een ploeg van 11 renners en ook Marlux-Bingoal is van de partij.” “En ondertussen laten ook de Izegemse renners van zich horen. Niet alleen Tim Declercq maar ook zijn broer Benjamin en Lander Seynaeve doen het verre van on - aardig. En ook de toekomst lijkt verzekerd met de Belgische titel van Marith Vanhove bij de nieuwelingen”, besluit pers- en pr verantwoordelijke Patrick Vandewatere.

(PVDW)