2018-09-02 Mooiste Vlaamse kermiskoers

Post date: 2-sep-2018 21:21:01

De start van Izegem Koers lokt steeds een massa toeschouwers. (Foto Frank)

IZEGEM Op donderdag 6 september worden opnieuw duizenden wielerliefhebbers in Izegem verwacht. Er werd opnieuw niets

aan het toeval overgelaten om ook deze 17de editie tot een spektakel te brengen. Izegem Koers zal opnieuw Vlaanderens mooiste ‘kermiskoers’ worden.

“Bij de eerste editie werd er voornamelijk gedacht om de grootste sportorganisatie van Izegem nieuw leven in te blazen”, vertelt voorzitter Didier Vandeputte. “De trein kwam op gang en jaar na jaar werd het succes groter. Naast de massa renners werd de publieke belangstelling opgetrokken tot 15 à 20.000 toeschouwers en het Izegemse bedrijfsleven werd jaar na jaar nauwer betrokken bij Izegem Koers. Het evenement groeide uit tot de grootste sportieve organisatie van het jaar. Izegem Koer werd de belangrijkste sociale ontmoetingsplaats voor de burgers, de horeca draait in groot-Izegem op volle toeren en de bedrijven hebben van deze dag het grootse netwerkevenement in Izegem gemaakt.”

“En daar willen we nog verder aan werken”, beklemtoont Vandeputte. “Izegem Koers moet en zal een feest voor iedereen worden. Een waar volksfeest zoals er nu nog maar weinig zijn. We gaan dit jaar in ieder geval opnieuw voor een topeditie.”

(Patrick Vandewatere)