2015-03-10 Flandriens prijken in Izegemse etalages

Post date: 17-feb-2015 16:20:54

ARDOOIE / IZEGEM - In het stadhuis van Izegem weerklonk gisterenmorgen het startschot van de flandrienwedstrijd. Het gaat om een etalagewedstrijd waar handelaars uit Izegem en Ardooie aan deelnemen.

In etalages en op openbare plaatsen verspreid over Izegem en Ardooie prijken grote portretten van flandriens van de hand van koersliefhebber en kunstschilder Filip Cardoen. Daarin zijn de logo's van de hoofdsponsor verborgen. Bedoeling is het aantal logo's te achterhalen en dat op een deelnameformulier te noteren. Er valt een fiets te winnen.

Drie oud-wielerhelden nemen het peterschap van de actie op zich: Eric Leman, Freddy Maertens en Patrick Sercu signeerden het fietszadel van de te winnen fiets en plaatsten ook hun handtekening op enkele van de portretten. ‘Het project krijgt onze volle steun’, merkte burgemeester Bert Maertens (N-VA) op. ‘Veertig handelaars waren onmiddellijk bereid hun gevel of etalage met zo'n portret op te smukken. De borden zullen ook tijdens Izegem Koers in september weer in het straatbeeld verschijnen’, besluit de burgemeester.