Bloemenmeisjes oefenen alvast met prof Tim Declercq

Post date: 14-aug-2015 8:37:03

Izegem – Een koers zonder bloemenmeisjes is ondenkbaar. Ook voor Izegem Koers van 10 september aanstaande maakt het comité gebruik van twee plaatselijke schonen. Jana Christiaens en Zjoli Verscheure zullen de honneurs waarnemen. Izegemse profrenner Tim Declercq van Topsport Vlaanderen Baloise oefende alvast eens.

Jana Christiaens is midden het wielrennen opgegroeid. “Mijn papa Stefan was vroeger zelf wielrenner en zit nu ook al 14 jaar in het bestuur van Izegem Koers. Ik ben blij dat ik er ook zal bij zijn met Izegem Koers. Vorig jaar kon ik er door omstandigheden niet bij zijn, maar nu zal ik het zeker niet missen.” Zjoli Verscheure staat voor haar vuurdoop. “Ik kijk er echt wel naar uit. Mijn nichtjes Julie en Fien Vandewatere waren al bloemenmeisje en daar wil ik graag een vervolg aanbreien. Ik kijk nu al uit naar 10 september.”

Ook Tim Declercq heeft Izegem Koers met stip genoteerd. “Ik wil de rest van het seizoen nog enkele keren pieken. Izegem Koers is nu wel niet de koers die me op het lijf geschreven is, maar ik werd vorig jaar och 13e. Ook dit jaar zou ik me graag tonen in het eigen Izegem. Een overwinning halen zou gewoon schitterend zijn, want wie wil nu niet in eigen stad winnen. Makkelijk wordt het zeker niet, want in Izegem starten steeds een gans pak renners en ook de kwaliteit is steeds aanwezig. Maar met deze meisjes en de bloemen in de hand als winnaar wil ik zeker nog eens op het podium staan”, lacht Tim.

(Patrick Vandewatere)

We herkennen van links naar rechts Jana Christiaens, Tim Declercq en Zjoli Verscheure. (Foto PVDW)