Izegem Koers, het grootste sociale gebeuren

Post date: 22-aug-2015 19:53:10

Izegem – Izegem Koers is niet alleen een schitterende wielerwedstrijd, het is ook het evenement waarop vrienden elkaar ontmoeten. Voorzitter Didier Vandeputte vindt het sociale gebeuren op en rond de koers dan ook van cruciaal belang.

“Izegem Koers moet in de eerste plaats een groot volksfeest blijven”, vertelt Didier. “Ik wil benadrukken dat het een dag is van bewegen, ontmoeten, babbeltje slaan en genieten voor iedereen, ongeacht rang of stand. Daarom doen we als bestuur grote inspanningen om iedereen kosteloos te laten genieten van deze “sportieve ontmoetingsdag. En blijkbaar slaat deze formule meer dan aan, want ik ben nu al zeker dat 10 september opnieuw een hoogdag voor de wielersport wordt.”

Tom Sintobin uitbater van de “Koornmarkt” maakt zich al op voor een drukke dag op Izegem Koers. “Izegem koers onderscheidt zich van andere wedstrijden door het grote aantal renners die deelnemen en de grote ambiance die de stad die dag uitstraalt. Dat vind je nergens. Er willen zoveel renners komen door natuurlijk het prachtige werk achter de schermen van de organisatie en ook door het parcours dat niet rond de kerktoren draait met talrijke valpartijen maar met veel lange rechte stukken zonder gevaar voor de renners. Wie er wint, Gilbert Duclos Lasalle of Erik Vanderaerden? Dit hoor je in de cafe’s. Maar alle gekheid op een stokje als Julien Vermote start, mag hij gerust winnen van mij.” (Patrick Vandewatere)

De vrienden van de “Koornmarkt maken zich al klaar voor Izegem Koers. We herkennen van links naar rechts Norbert Vandommele, Marnix Verfaillie, Feldj Verfaillie, Andiz Verhelle, Stijn Vandenbussche, Simon Sintobin, Dorine Dumoulin, Tom Sintobin, Koen Beernaert en Didier Vandeputte. (Foto PVDW)