Johan Herman schenkt opnieuw kunst aan overwinnaars

Post date: 5-sep-2015 8:03:04

Fier om te kunnen geven

Izegem – Kunstenaar Johan Herman, de man achter kunst op en rond het water schenkt voor de vierde keer op rij aan de overwinnaars van Izegem Koers een kunstwerk. Zowel de algemene winnaar als de nieuwe kampioen van West Vlaanderen mag een schitterend werk van Johan in ontvangst nemen. “De beide werken zijn opnieuw af. Zelf ben ik heel tevreden over het resultaat en wie de werken al gezien heeft deelt die mening. Hopelijk zullen mijn werken net als vorig jaar gewaardeerd worden. Ik herinner me nog goed dat Yves Lampaert heel trots was op zijn beelden (het was de eerste keer sedert de kunstwerken gegeven worden dat een West-Vlaming won) en dat het zeker een mooi plaatsje in zijn huis zou krijgen. Ondertussen is dat ook zo. Dit jaar hebben beide werken een naam gekregen. De ene heet “De ronde van Izegem” omdat er

toch verschillende ronden worden afgewerkt en dat zie je aan de ronde die voor de winnaar staat. De andere heet “winnen op één been” ook al een term uit het wielerjargon. En inderdaad, de renner die wint in het beeld heeft maar één been.”

“En ik heb ondertussen ook al een regeling gemaakt dat de mensen van Izegem Koers ook de volgende jaren op mij kunnen rekenen. Izegem Koers is een groot sociaal gebeuren, waar ik me wel in kan vinden. Koers en kunst kunnen perfect samengaan. Izegem koers heeft wel degelijk een heel grote uitstraling. Waar ik ook ben en het over de koers heb, heeft iedereen wel van Izegem koers gehoord. Deze wielerwedstrijd heeft een heel grote uitstraling en ik ben dan ook heel trots dat ik daar mijn steentje aan kan toe bijdragen. Maar nu eerst op naar 10 september en Izegem Koers. Moge de beste winnen”, besluit Johan Herman. (Patrick Vandewatere)

Johan Herman schenkt twee kunstwerken, één voor de overwinnaar en de één voor de West Vlaams kampioen. We herkennen kunstenaar Johan Herman en voorzitter van Izegem koers Frank Duhamel. (Foto CLY)