Nieuw parcours : Izegem Koers rijdt dit jaar niet door Kachtem

Post date: 14-jul-2015 21:20:33

IZEGEM - Het parcours van Izegem Koers ziet er dit jaar anders uit, dit door de werken die momenteel in de Kachtemsestraat uitgevoerd worden. Daardoor rijden de renners niet door Kachtem centrum, maar passeren ze wel twee keer per ronde over de centrumbrug.

De werken in de Kachtemsetraat zullen nog niet afgewerkt zijn, dus moest men een aan-

passing doorvoeren aan het parcours. Chris Sabbe : “De start wordt gegeven op Korenmarkt, daarna gaat het over de brug en duikt men de Prinsessestraat in richting Emelgem centrum. Via de Baronstraat keert het peloton dan terug, maar in plaats van ter hoogte van de Vijfwegen dan rechtdoor richting Kachtem te sjezen, gaat het nu opnieuw linksaf naar de centrumbrug.

Die rijdt men op, maar halfweg kiest men voor de Prins Albertlaan. Van daaruit gaat het rechtdoor naar de Sasbrug, waarna men een linkse bocht maakt om langs Citroën-garage Vanhulle opnieuw in de Roeselaarsestraat uit te komen en richting Heilig Hartstraat te rijden.”

VEEL VOLK OP DE BRUG

Dit betekent dat men dit jaar de renners niet in Kachtem centrum zal kunnen bewonderen. Maar de koersliefhebbers kunnen de coureurs op de centrumbrug nu twee maal per ronde zien. Er wordt daar dan ook veel volk verwacht. Er is ook al veel

interesse om daar een drankstandje uit te baten. (WVS)