Rennersdorp aan „De Leest”

Post date: 22-aug-2015 20:46:09

Pr- en persverantwoordelijke Patrick Vandewatere, bestuurslid Ronny Mistiaen en penningmeester Marc Vanlerberghe hebben hun huiswerk opnieuw af voor een nieuwe spetterende Izegem Koers. Ploegenverantwoordelijke Christ Sabbe ontbreekt. (Foto CLY)

IZEGEM Het gebeuren voor de start van Izegem Koers wordt nog meer gecentraliseerd in en rond De Leest. Vips genieten in zaal Iso, terwijl renners zich klaarmaken in het rennersdorp op de parking. Nieuw dit jaar is dat de inschrijvin-

gen plaatsvinden in de foyer van De Leest.

Bestuurslid Ronny Mistiaen, zelf ook verzorger bij Sunweb, is blij met de centralisatie. „Voor de renners is het in ieder geval

stukken makkelijker. Toekomen, fietsen afstellen, inschrijven en naar de start. En ook voor de supporters en de vips is het zeker interessant om alles eens van heel dichtbij mee te maken. ”

„Voor grote sponsors blijft Izegem Koers maar een lokale kermiskoers”, gaat penningmeester Marc Vanlerberghe verder.

„Wij moeten vooral rekenen op plaatselijke sponsoring, wat veel arbeidsintensiever is. Met enkele nieuwe bestuursleden konden we wat nieuwe input aan sponsoring krijgen, maar het blijft moeilijk om het budget rond te krijgen. ”

Pr- en persverantwoordelijke Patrick Vandewatere is blij dat alles opnieuw rondgeraakt is. „Het is altijd een race tegen de

klok. Maar met het bestuur zijn we er opnieuw in geslaagd om het budget rond te krijgen. Ook naar media-aandacht toe proberen we opnieuw ons best te doen. Ondertussen is Izegem Koers wel al een begrip geworden. ”

Ondertussen heeft ook Christ Sabbe, verantwoordelijke voor de ploegen, niet stilgezeten. „Er werd een voorstel gedaan aan volgende teams. Hun bevestigingen verwacht ik ieder moment. Voor individuele renners is het nog wat vroeg, omdat ze hun planning voor het najaar nog niet kennen. Maar volgende ploegen kunnen we misschien wel in Izegem verwachten: Lotto-Soudal, Wanty-Groupe Gobert, Topsport Vlaanderen-Baloise (met Van Hecke), Cofidis, Solutions Crédit, Roompot Oranje Peloton, CULT Energy Pro Cycling, Sunweb - Napoleon Games, Colba - Superano Ham, BKCP - Powerplus (met Van der Poel), Verandas Willems Cycling Team, Telenet-Fidea, Veranclassic-Ekoi, CCT p/b Champion System, Vastgoedservice - Golden Palace Continental Team, Burgos BH en Cycling-team Join’s - De Rijke.”

(Patrick Vandewatere)