Ronny Vanmarcke ere gast

Post date: 16-aug-2015 22:54:52

Ex-wielrenner Ronny Vanmarcke kijkt al uit naar Izegem Koers van 10 september aanstaande. (Foto PVDW)

IZEGEM/LENDELEDE Ronny Vanmarcke uit de Zomerweg in Lendelede wordt in oktober 68 jaar en is nog steeds actief bij de Belgische wielerbond. Maar wat velen niet weten is dat Ronny ook een prima profwielrenner was. Reden genoeg om Ronny uit te nodigen naar Izegem Koers van 10 september.

„Ik ben een geboren en getogen Lendeledenaar”, opent Ronny. „Ik startte met koersen in 1963. In 1968 nam ik deel aan de Olympische Spelen in Mexico met de ploegenachtervolging over 100 kilometer en in 1970 reed ik het WK tijdrijden in Leicester. In 1970 maakte ik de overstap naar de profs. Een veelwinnaar was ik niet, we een goede knecht. Op het einde van mijn loopbaan, na onder meer ook enkele deelnames aan de Ronde van Frankrijk, reed ik nog drie seizoenen voor het Izegemse Keukens Mauri. Na een geschil met ploegleider De Kimpe mocht ik uitkijken naar een andere ploeg en Eric Devlies van Keukens Mauri wilde mij. Het waren drie schitterende jaren. Daarna kon ik aan de slag bij de federatie en was ik jarenlang

ploegleider bij de jeugd. Nog steeds ben ik actief binnen de Belgische federatie. Ik heb werkelijk van mijn passie mijn beroep kunnen maken. ”

„Izegem Koers beschouw ik zelf als één van de mooiste in zijn categorie. Wie wint in Izegem, is altijd een goed renner. Ikzelf werd er eens tweede en derde. Ik ben echt verheugd met de uitnodiging van het bestuur. We maken er een schitterende 10 september van.” (Patrick Vandewatere)