“We willen ons zeker tonen” - TWEE IZEGEMSE PROFS STARTEN OP 10 SEPTEMBER IN IZEGEM KOERS

Post date: 5-sep-2015 14:45:00

IZEGEM - Op 10 september zullen Izegemnaren Tim Declercq (26) en Lander Seynaeve (23) starten in Izegem Koers. We zochten de twee op en vroegen of ze klaar waren voor Izegem Koers.

Tim is in ieder geval goed bezig. “In de Schaal Sels had ik een heel goed gevoel. Ik brak ook mee de koers open en speelde een prominente rol in de finale. Jammer dat het niet vertaald werd in een topresultaat. In het najaar zou ik graag goed zijn in de Grand Prix de Wallonie en Parijs-Tours. En in Izegem Koers natuurlijk.”

GEEN MASSASPRINT

“Als rasechte Izegemnaar is Izegem Koers toch wel iets speciaals. Het is vooral heel erg leuk om zoveel keer je naam te horen tijdens de koers. Dat maakt dat ik altijd extra gemotiveerd aan de start sta. Het is wel moeilijk om in Izegem een heel selectieve omloop te maken. Voor mij zou het alleszins goed zijn als het geen massasprint wordt. Ik droom ervan om ooit eens voor eigen volk te kunnen winnen. De vorm is alleszins beter dan vorig jaar, toen ik nog aan het herstellen was van

mycoplasma. Maar om te winnen heb je naast goeie benen ook een portie geluk nodig natuurlijk.”

“Bij Topsport Vlaanderen-Baloise start iedereen in een wedstrijd altijd op min of meer dezelfde lijn. Van kopmanschap is dus zeker geen sprake. Maar de renners die voorop rijden, worden wel beschermd. Ik hoop in ieder geval dat het koersverloop zo verloopt dat ik kan meestrijden voor de ereplaatsen of misschien zelfs de overwinning”, besluit Tim.

Ook de 23-jarige Izegemnaar Lander Seynaeve, eerstejaarsprof bij Wanty-Groupe Gobert, start aanstaande donderdag voor eigen volk. “Ik startte mijn seizoen goed, maar was vervolgens lang ziek door mycoplasma, waardoor ik tien weken niet kon koersen. Maar ik hoop op een goed einde. In Izegem starten is leuk. Zeker voor eigen volk kun je dat tikkeltje meer. In Izegem wil ik gewoon een mooie wedstrijd fietsen. Volgend seizoen ben ik nog prof bij Wanty Groupe Gobert, dus wil ik hen in Izegem zeker bedanken voor het vertrouwen dat ze aan mij geven”, aldus Lander.

Wel geen Benjamin Declercq tijdens de kermiskoers in Izegem. Hij start de dag erop in de Ronde van de Moezel voor beloften en elite zonder contract, waar hij met zijn ploeg EFC-Etixx start. “Vorig seizoen werd ik er derde in het algemeen klassement en ook dit jaar zou ik graag dicht eindigen, omdat die streek met al die hellingen mij wel ligt. Moest ik evenwel kunnen kiezen, zou ik toch voor een ritzege gaan.”

BENJAMIN NAAR WK?

“De selectie van het wereldkampioenschap in Richmond (de wegrit voor beloften vindt plaats op vrijdag 25 september, red.) wordt volgende week maandag al bekendgemaakt”, vervolgt Benjamin. “Mijn prestaties in de Moselle zullen daar dus niets aan kunnen veranderen. Niettemin hoop ik natuurlijk op een WK-selectie na een goeie Ronde van de Toekomst.

Het zou alleszins een groot lichtpunt zijn in een seizoen dat voornamelijk door pech en valpartijen werd getekend. Volgend jaar rijd ik waarschijnlijk voor het vierde seizoen op rij bij EFC-Etixx, hoewel ik met mijn uitslagen afgelopen maand en hopelijk ook nog de komende weken graag een profcontract zou willen versieren”, besluit Benjamin.

(Patrick Vandewatere)

Tim Declercq (M) en Lander Seynaeve (R) zijn de twee deelnemende Izegemse profs. Tims broer Benjamin (L) rijdt de Tour de Moselle. (Foto CLY)

Tim Declercq (M) en Lander Seynaeve (R) zijn de twee deelnemende Ize- gemse profs. Tims broer Benjamin (L) rijdt de Tour de Moselle. (Foto CLY)